Sunt vinovată numai pentru ceea ce n-am făcut…

4 nov. 2009

Recunoaste ca ai uitat. Nu vrei sa fie real, sa-i poti simti pulsul? Nu vrei sa te imbete parfumul si sa gusti din toate aromele? Nu vrei sa traiesti?

Hai nu mai fi superficial si aminteste-ti. Adu-ti aminte ce e timpul si acorda-ti cat mai mult pentru fiecare clipa. Aici ai voie sa fii lacom si egoist. Lungeste cat poti dimineata in care ti-a zambit, clipa cand ti-ai vazut copilul venind pe lume, seara in care va-ti iubit pe acoperisul blocului tau, cina in doi la restaurant, pe care ai prelungit-o o noapte intreaga. Aminteste-ti de copilarie, si de cei dragi, de prietenii si iubiri, de toti cei care au trecut prin viata ta.

Ai nevoie sa o iei de la capat. Dar mai intai opreste-te si nu mai goni ca un nebun? Nu vezi ca doar grabesti finalul? Acum priveste putin in jur. Iti era dor de chipul ei nu? Aprope ca nu poti intelege cum ai ajuns sa uiti chipul mamei, al iubitei, prietenei, surorii. Iar tu, cea care pretinzi ca esti sensibila si sentimentala nu-l mai recunosti pe un singur el din multimea care te-a orbit? Si tatal, cum il poti uita ?El care alerga dupa bicicleta, care iti facea avioane de hartie si iti aducea bomboane in fiecare seara cand ajungea oboist de la serviciu.

Te-ai pierdut. Ai decazut atat de mult incat ai ajuns sa-ti simulezi propria viata. Pentru tine nu conteaza ce simti, daca iubesti sau nu, daca iti place sau nu, daca vrei sau nu. Esti expert in lupta cu propriile teluri. Oricat s-ar zbate sa razbeasca in ecoul constiintei tale, le inabusi si le ascunzi cat de adanc poti. De aceea ai uitat si de ele. Le-ai inlocuit cu bani, masini luxoase, femei, sex…

Daca ar putea macar vreunul din voi sa priveasca de aici, de sus s-ar ingrozi. Sufletele voastre erau candva viu colorate, mii de curcubee suprapuse. Acum toate sunt negre si gaurite. Gauri mai mici, mai mari, gauri ce cresc pe zi ce trece. Da, asta faceti va mancati din suflet, il distrugeti. Poate ca daca unul dintre voi ar vedea imaginea asta dezolanta, s-ar ingrozi si va-ar avertiza pe toti. Poate ca asa veti scapa, si nu ati mai avea curajul sa va amanati. Poate ca impreuna ati reusi. Poate ca va-ti ajuta pe voi ajutandu-i pe altii….

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu