Sunt vinovată numai pentru ceea ce n-am făcut…

8 feb. 2010

exista tot felul de iubiri. iubiri nevinovate, iubiri platonice, iubiri trecatoare, iubiri care se consuma, iubiri care se sting la fel de repede cum au inceput, iubiri vesnice, pasiuni arzatoare. dar se intampla ca toate au aceeasi finalitate, se sting.


iubirile platonice se sting de multe ori inainte de a se naste, se sting in locul de unde au izvorat, nu inainteaza, nu cunosc suisuri sau coborasuri.


iubirile trecatoare se sting odata cu patima pentru acea persoana. iubirile trecatoare nu sunt iubiri. sunt dorinte, care incep pline de entuziasm, si se dezumfla ca o minge ce tocmai a fost sparta, repede, cu regretul ca nu mai ai cu ce te juca, sau din contra se dezumfla pana sa-ti dai seama. dar in final dispare...


iubirile care se consuma, sunt dominate de pofta si au un singur tel, placerea. odata cu placerea dispar si persoanele implicate. simplu, firesc, fara regrete. experienta...


iubirile care se sting la fel de repede cum au inceput sunt pur si simplu trecatoare prin viata, prin noi. o zi, o saptamana, o luna....atat...si trec mai departe.


iubirile vesnice sunt linistite si echilibrate. iubirile vesnice se transforma paradoxal. odata cu anii se schimba in apreciere si respect. iubirile vesnice sunt cele mai comune...incep cu un da, in care isi jura eternitate, si continua in viata de zi cu zi. devin necesare, impun omogenitate si unitate, precum aerul, fara care nu putem trai... iubirile vesnice se dovedesc prin batranii care se tin de mana, plimbandu-se prin parc. iubirile vesnice nu ies cu nimic in evidenta, diefera doar povestile lor. sunt simple si aducatoare de fericire...


ei bine, pasiunile arzatoare.... dupa parerea mea daca ar fi sa dau o definitie adevarata a dragostei, despre asta a fi vorba. sunt iubiri de care putini au parte. ii lovesc intamplator sau asta le e destinul? le regreta sau nu? au un final fericit sau nu? se tremina, iremediabil, si las rani considerabile, ard sufletul, cicatrizeaza inima. nu, nu sunt vicioase sau daunatoare. pur si simplu ies din obisnuit. iar noi, slabi fiind, de cele mai multe ori cu o existenta limitata, nu le putem tine in frau. e adevarat, aparitia lor produce beatitudine si euforie. avem impresia ca traim deplin, ca existenta noastra este unica, ca ne inalta si astfel devenim superiori lumii. ei bine, acesta pasiuni dau stari aproape de neajuns prin alte mijloace, insa pretul lor e mare. sunt voluptoase si spumoase ca spuma unei sampanii. dar odata ce acidul s-a evaporat nu exista cale de intoarcere. oricat ne-am da peste cap, oricat si oricum ne-am rasuci nu pot fi date uitarii. cred ca acesti oameni sunt constienti inca de la inceput de suferinta pe care o vor trai, de irevocabila despartire, dar pur si simplu nu se pot lepada... ca si cum ti s-ar oferi o zi in rai, dupa care intoarcerea, desprinderea de toate experientele traite, toate clipele de extaz, caderea in gol, intunericul. intuneric apasator si adanc, care pare fara iesire, intuneric din care majoritatea nu ies, intuneric in care se pierd si renunta. apoi, daca esti puternic si reusesti sa rezisti, chiar si asa ingenunchiat, chiar si fara inima, cu o gaura in mijlocul pieptului....abia de aici incepe sa se zareasca lumina. o pata mica, alba. la inceput crezi ca s-a terminat, ai abandonat si astepti din clipa in clipa ca ingerul sa ajunga la tine. apoi pata se mareste, devine din ce in ce mai alba, si mai luminoasa. si incepi sa-ti dai seama ca e altceva. incepi sa-ti auzi respiratiile, si bataile inimii, din ce in ce mai des si mai regulate. si-ti dai seama ca traiesti. si ca ai reusit, esti inconjurat de lumina. te-ai vindecat si ai iesit. singur, ai reusit.
si o intalnesti intr-o zi si-ti dai seama ca n-o mai recunosti, ca nu mai simti nimic. pur si simplu n-o mai iubesti. ii zambesti frumos si te simti mandru. esti fericit si ii multumesti pentru tot ce-ati trait alaturi. atat. apoi pleci, nu mai ai ce face langa ea, nu mai e timp de zabovit. vrei sa intalnesti experiente noi, sa retraiesti ce-ai trait, sa cauti libertatea, sa te bucuri de tot. bucura-te. ai inviat.

Un comentariu:

  1. iubirile trecatoare se termina inainte sa iti dai tu seama, cand lumea iti e mai dulce, mai albastra

    RăspundețiȘtergere