Sunt vinovată numai pentru ceea ce n-am făcut…

26 sept. 2010

Şi ştiu din ceea ce am trăit eu însumi că uneori singurătatea nu este decât o altă formă de a iubi; şi că în această formă de dragoste se deşteaptă uneori porniri ciudate; pentru că nu putem obţine totul, vrem să nu mai avem nimic; neputând vindeca o rană, vrem s-o facem mortală. Şi poate că Infernul nu e decât cealaltă faţă a Paradisului. Expulzaţi din Paradis, n-avem unde merge decât în Infern, aşa cum aruncaţi de pe culmea unui munte nimerim în prăpastie. Nu există abisuri fără înălţimi. Numai o prejudecată îi socoteşte pe toţi sinucigaşii nişte oameni care şi-au încheiat socotelile cu viaţa şi nu-i mai interesează nimic. Cei mai mulţi dintre ei, probabil, nu sunt decât nişte oameni care au eşuat în încercarea de a găsi o soluţie.



14 comentarii:

  1. singuratatea inseamna atat de multe lucruri incat intr-adevar este foarte greu sa vorbesti despre ea general...

    RăspundețiȘtergere
  2. De Purgatoriu nu pomeneşte nimeni aici, eu de acolo vă transmit salutări :)

    RăspundețiȘtergere
  3. nu stiu clar de ce, dar imi place foarte mult aici.

    RăspundețiȘtergere
  4. imi place foarte mult modul in care scrii:X
    e frumos aici...o sa mai revin cu siguranta)

    RăspundețiȘtergere
  5. extraordniar...chiar daca nu stiu de ce ai vrut sa introduci ideea sinuciderii...niciodata nu am fost si nu voi fi de acord cu ea..

    RăspundețiȘtergere
  6. nu e scris de mine, e un citat de-al lui octavian paler....nu obisnuiesc sa mai specific si sursa ca sa zic asa, dar am pus la etichete "citate"
    oricum ma bucur ca iti place:)

    RăspundețiȘtergere
  7. nici eu nu sunt de acord si nici nu voi fi vreodata, insa nu pot sa judec....cred ca e ca o boala....iti intuneca mintile, iti paralizeaza simturile....nu mai gandesti limpede....e un mare mister ce se petrece in mintea unui sinucigas inainte de a-si lua viata...si probabil n-o sa intelegem niciodata, n-avem cum

    RăspundețiȘtergere
  8. citiţi "Beznă vizibilă - amintiri despre nebunie", de W.Styron (cel cu "Alegerea Sofiei") :)

    iar ca o paranteză fabuloasă Paler este acum în purgatoriu!

    RăspundețiȘtergere